Pemimpin Pakatan label video seks 'taktik kotor' ~ Pro Pas Blog

22 Mac 2011

Home » , , , , » Pemimpin Pakatan label video seks 'taktik kotor'

Pemimpin Pakatan label video seks 'taktik kotor'

Bookmark and Share

Politik di Malaysia kini memasuki tahap 'pembunuhan watak'.


Pemimpin kanan PAS dan DAP hari ini tampil memberi sokongan penuh kepada ketua umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim sambil menolak video seks yang dipertontonkan kepada media, semalam.

Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang menyifatkan dakwaan itu sebagai “taktik kotor” yang bertujuan mengelirukan rakyat bahawa Anwar tidak bermoral.

Katanya terlalu banyak faktor untuk diambil kira yang akhirnya mempersoalkan kredibiliti individu di sebalik rakaman video berkenaan.

"Siapakah jurugambar, apakah peralatan (yang diguna), siapakah pelakon sebenar, dan penerbitnya... adakah mereka mempunyai sifat bodoh atau bohong?

"Ini menunjukkan masih ada kekeliruan, yang akan merosakkan masyarakat disebabkan oleh perbuatan yang tidak bermaruah ini," kata Abdul Hadi selepas mesyuarat Pakatan Rakyat di pejabat ketua pembangkang di bangunan parlimen.

Menurut Abdul Hadi, ajaran Islam tidak membenarkan seseorang membuat tiuduhan sewenang-wenangnya tanpa dalil yang cukup."Sebagai orang Islam, tuduhan moral harus ditolak jika ada kekeliruan.


"Itu sebabnya dalam Islam, perlu ada empat saksi yang adil dan berhemah," katanya.


Penasihat DAP, Lim Kit Siang pula meminta rakyat Malaysia meluahkan rasa 'kemarahan dan membidas' dakwaan terbaru yang dilemparkan ke atas Anwar. Katanya, politik di Malaysia kini memasuki tahap 'pembunuhan watak'.

Senada dengan Hadi, Lim juga mempersoalkan mengapa tayangan itu dibuat ketika DUN Sarawak dibubarkan dan turut mempertikaikan cara tayangan itu dilakukan.

“Isu ini bermotifkan politik bagi menentang Pakatan dan juga kerana menjelang pilihan raya Sarawak. Ia menunjukkan BN gusar kerana keputusan pilihan raya negari akan mempunyai impak ke atas pilihan raya umum,” katanya.

Lim berkata adalah jelas individu atau kumpulan tertentu berkenaan cuba memesongkan pendapat umum di Sarawak ke atas Pakata


0 Ulasan :

Catat Ulasan

Terima kasih kerana melawati blog ini. Terima kasih juga saya ucapkan, kerana memberikan ulasan dan kritikan membina. Segala saranan tersebut akan saya teliti dan dilaksanakan jika perlu. Selain itu juga, anda boleh menghantar email kepada saya yang beralamat rajabudaklestari@yahoo.com. Di sini juga, saya menegaskan bahawa, saya tidak akan bertanggungjawab jika ada ulasan-ulasan yang berunsur fitnah, hasutan, perkauman dan juga bahasa kesat. Sekian terima kasih