Pas Bukit Baru pertahan markaz dari dirampas oleh UMNO ~ Pro Pas Blog

13 November 2010

Home » , , , » Pas Bukit Baru pertahan markaz dari dirampas oleh UMNO

Pas Bukit Baru pertahan markaz dari dirampas oleh UMNO

Bookmark and Share

Pertahankan Markas PAS

Walaupun UMNO telah merampas Markaz PAS Bukit Baru, namun hari ini jam 6.30 petang tadi PAS kembali menawan semula Markaz yang dirampas oleh UMNO seminggu yang lalu dengan hanya 1 jam sahaja yang disusuli dengan solat magrib dan isyak serta solat hajat menunjukkan kebiadaban UMNO yang tidak bertamadun merampas Markaz PAS Bukit Baru.


Solat hajat yang dihadiri kira-kira 100 orang termasuk beberapa pemuda UMNO turut serta dalam solat hajat tersebut. Solat hajat tersebut bertujuan memohon dari Allah agar dijauhkan dari perbuatan zalim dari pihak musuh yang seakan-akan mencabar Islam dengan merobohkan pusat pendidikan anak-anak dan surau.


Jemaah yang hadir

Ini merupakan markaz kedua yang cuba diganggu oleh UMNO selepas Markaz pertama di Bukit Katil yang menempatkan PASTI. Tindakan yang cuba dilakukan oleh UMNO seperti menonjolkan kebodohannya yang tidak bertamadun serta memalukan orang melayu sahaja.


Berjaya merampas semula Markaz dari UMNO

Mereka merampas markaz tersebut dengan menukarkan mangga tanpa segan silu bahawa markaz tersebut masih lagi milik PAS. Mereka membayar RM1000 kepada tuan rumah sebagai deposit pendahuluan. Akibat tindakan jakun mereka, mereka telah memasang perangkap sendiri kerana dalam perjanjian bangunan itu adalah milik PAS.


Bendera UMNO yang telah diturunkan

Perjuangan membebaskan bangunan itu seperti membebaskan diri dari cengkaman Yahudi (UMNO). Akhirnya mereka tercekik dengan propaganda mereka yang seakan-akan mencerminkan sikap tidak cerdik seorang pemimpin yang bergelar Yang Berhormat. Sumber


1 Ulasan :

JAKA berkata... [Balas]

Sekolah budak buncit secara haram disediakan dan diberi kemudahan dgn wang rakyat...markas pejuang agama yg membuat kerja2 kebaikan utk umat di rampas dan hendak dihapuskan.

Bukankah itu semua kerja2 talibarut yahudi ke namanya?

Apakah Melaka hendak diishtiharkan sebagai negeri komunis yg menghalang demokrasi selepas Ali Ketam menipu mengatakan Melaka Negeri Maju?

Biar mereka rampas pondok PAS tu, kita akan rampasnegeri Melaka selepas ini.

Catat Ulasan

Terima kasih kerana melawati blog ini. Terima kasih juga saya ucapkan, kerana memberikan ulasan dan kritikan membina. Segala saranan tersebut akan saya teliti dan dilaksanakan jika perlu. Selain itu juga, anda boleh menghantar email kepada saya yang beralamat rajabudaklestari@yahoo.com. Di sini juga, saya menegaskan bahawa, saya tidak akan bertanggungjawab jika ada ulasan-ulasan yang berunsur fitnah, hasutan, perkauman dan juga bahasa kesat. Sekian terima kasih