video Seks:Harussani mula hilang sabar dengan BN/ UMNO ~ Pro Pas Blog

07 April 2011

Home » , , , , , , , , » video Seks:Harussani mula hilang sabar dengan BN/ UMNO

video Seks:Harussani mula hilang sabar dengan BN/ UMNO

Bookmark and Share

 video seks, video lucah, Fitnah III, DSAI, Anwar Ibrahim, Umno, BN, Harussani, Mufti Perak,Mufti Perak Tan Sri Harussani Zakaria berkata Malaysia kini seolah-olah sudah menjadi negara yang “tidak berakhlak dan tidak bermoral” apabila ada pihak (penguasa dan media) yang sanggup membenarkan rakaman dan gambar pelakuan aksi seks didedahkan kepada umum menerusi media.


Tegas Harussani, tindakan pihak tertentu termasuk media arus perdana menyiarkan gambar aksi seks yang dikaitkan dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah sesuatu yang bertentangan dengan Islam.

Selain itu, tambah beliau, tindakan mengaibkan seseorang melalui pendedahan rakaman video seks adalah haram di sisi Islam.

“Buka rahsia dan aib orang adalah haram, kalau nak tuntut keadilan tuntut di mahkamah... bukan dengan dedahkannya kepada umum.

“Negara sekarang dah jadi negara yang tak berakhlak... dah jadi tidak bermoral, kenapa jadi macam ini? Kalau nak bawa ke mahkamah, tapi sekarang pun kita belum dapat pastikan lagi siapa dalam video itu,” katanya kepada The Malaysian Insider.

Justeru beliau menggesa agar semua pihak berhenti daripada membangkitkan isu itu.

“Hentikan, hentikan... buat apa nak cakap benda aib orang lain ini. Buktikan di mahkamah kalau nak cakap, biar mahkamah tentukan.

“Tapi ia belum pasti boleh buktikan kerana orang yang buat pertuduhan kena bawa empat orang saksi kalau tidak dia boleh dikenakan hukuman qazaf iaitu sebat 80 kali, benda ini tidak jelas... saya dah tengok akhbar hari ini, gambar lelaki dalam video itu tidak jelas dan tiada siapa yang boleh buktikan ia adalah Anwar,” katanya.

Rakaman video seks itu dipertontonkan kali pertama kepada media di hotel Carcosa Seri Negara pada 21 Mac lalu.

Sejak kelmarin rakaman video seks yang didedahkan “Datuk T” tersebar dimuatkan dalam YouTube dan beberapa blog pro-Umno.

Klip itu yang panjangnya 107 saat menunjukkan dua lelaki dan seorang wanita berada di sebuah bilik sebelum aksi seks dengan pelacur berkenaan, didakwa dari China.

Rakaman asal yang dipertontonkan kepada media di hotel Carcosa Seri Negara dua minggu lalu dilaporkan panjangnya 21 minit.

Klip video hitam putih itu turut membawa jalur warna putih di bahagian bawah dengan tulisan Thailand, yang tidak terdapat pada rakaman yang didedahkan kepada media sebelum ini.

Bekas ketua menteri Melaka Tan Sri Abdul Rahim Thamby Chik, ahli perniagaan Datuk Shazryl Eskay Abdullah dan Bendahari Perkasa Datuk Shuib Lazim dilaporkan mengakui diri mereka sebagai “Datuk T” - menggemparkan negara apabila mempertontonkan rakaman video seks itu. -The Malaysian Insider


2 Ulasan :

Tanpa Nama berkata... [Balas]

Apa nak jadi negara ku Malaysia...bila ada penguasa kata beragama islam buang jauh2 bila perintah...Kata tok mufti yg mereka sayangi tak di endah kan...abis nak dengar cakap tok nazri atau tok RTC ke

Tanpa Nama berkata... [Balas]

Antara pegangan agama dan fahaman politik ada batasan yang harus diutamakan. Kefahaman terhadap politik hanyalah satu karier duniawi, pun begitu ia juga adalah kehendak agama asalkan ianya tidak membezakan antara komuniti dalam satu negara berbilang kaum ini. Apa kaum sekali pun akhlak beragama tidak menganjurkan kita saling memburukkan sesama sendiri apalagi fitnah yang mengaibkan. Kuasa politik tidaklah seluas mana taklukannya kerana pabila tiba masa nanti turunlah kuasa seseorang itu walau sehebat mana sekalipun kepimpinannya.Kepimpinan yang emosi selalunya berlandaskan dendam dalam meletak tadbir untuk memusnahkan seseorang melalui rekacipta dari karyawan-karyawan penyusun ajenda demi kesinambungan untuk terus berkuasa. Dasar agama jelas melarang perbuatan mungkar ini tapi seramai manalah penakluk kepimpinan mantaati landasan agama yang selama ini umum tahu bahawa Islam adalah agama resmi. Bukankah ini munafik namanya !! atau sekadar hiasan kerukunan yang pada dasarnya adalah indah khabar dari rupa!!

Catat Ulasan

Terima kasih kerana melawati blog ini. Terima kasih juga saya ucapkan, kerana memberikan ulasan dan kritikan membina. Segala saranan tersebut akan saya teliti dan dilaksanakan jika perlu. Selain itu juga, anda boleh menghantar email kepada saya yang beralamat rajabudaklestari@yahoo.com. Di sini juga, saya menegaskan bahawa, saya tidak akan bertanggungjawab jika ada ulasan-ulasan yang berunsur fitnah, hasutan, perkauman dan juga bahasa kesat. Sekian terima kasih