Olimpik Malaysia Vs Pakistan- Hanya 2 Gol ~ Pro Pas Blog

24 Februari 2011

Home » , , » Olimpik Malaysia Vs Pakistan- Hanya 2 Gol

Olimpik Malaysia Vs Pakistan- Hanya 2 Gol

Bookmark and ShareHAJAT skuad Olimpik negara untuk mencipta kemenangan besar ke atas Pakistan pada aksi pertama pra kelayakan Olimpik malam tadi tidak kesampaian apabila hanya menundukkan lawan yang beraksi dengan 10 pemain dengan 2-0.

Bekalan dua gol menerusi jaringan Wan Zahrulnizam Wan Zakaria dan Mohd Irfan Fazail pada babak pertama permainan tampak belum cukup selesa buat Malaysia melepasi halangan pusingan awal apabila akan bertandang ke Lahore bagi perlawanan timbal balik pada 9 Mac depan.

Sebaik babak pertama bermula, skuad kendalian jurulatih Ong Kim Swee pantas melancarkan asakan ke arah gawang Pakistan yang dikawal pemain kelab Denmark, Birkerod IF Skjold, Yousuf Ejaz Butt.


Asakan itu nyata berhasil apabila pemain tengah lincah, Wan Zahrulnizam meledak dengan rembatan deras kaki kanan selepas menerima bola hantaran sudut Fandi Othman untuk meletakkan Harimau Malaya di depan pada minit ke-3.

Gol itu nyata menyuntik semangat pemain muda negara yang terus memberi tekanan dengan beberapa serangan bahaya namun gagal membuahkan hasil dengan penyudah yang kurang berbisa.

Bermula dengan percubaan satu lawan satu penyerang Ahmad Shakir Ali dengan Yousuf di minit ke-14 yang disia-siakan, lebih 7,000 penyokong Utras Malaya yang berada di Stadium Shah Alam tambah kecewa apabila sepakan percuma K Gurusamy dari jarak 25 meter singgah di palang gol.

Shakir sekali lagi berpeluang untuk menambah jaringan namun rembatannya dalam kotak penalti di minit ke-23 berjaya di selamatkan Yousuf.

Ketika skuad Pakistan bimbingan Tariq Lutfi cuba mengasak kubu skuad negara, ketegangan berlaku di penghujung babak pertama sehingga menyaksikan penyerang Pakistan, Ansar Abbas dibuang padang.

-myMetro


0 Ulasan :

Catat Ulasan

Terima kasih kerana melawati blog ini. Terima kasih juga saya ucapkan, kerana memberikan ulasan dan kritikan membina. Segala saranan tersebut akan saya teliti dan dilaksanakan jika perlu. Selain itu juga, anda boleh menghantar email kepada saya yang beralamat rajabudaklestari@yahoo.com. Di sini juga, saya menegaskan bahawa, saya tidak akan bertanggungjawab jika ada ulasan-ulasan yang berunsur fitnah, hasutan, perkauman dan juga bahasa kesat. Sekian terima kasih