Lagi jenayah bapa rogol anak di Malaysia ~ Pro Pas Blog

13 November 2010

Home » » Lagi jenayah bapa rogol anak di Malaysia

Lagi jenayah bapa rogol anak di Malaysia

Bookmark and ShareJOHOR BAHRU – “Ini adalah kesalahan paling keji.”

Demikian kata Hakim Salawati Djambari kepada seorang petani yang dihukum penjara 20 tahun dan 10 sebatan oleh Mahkamah Sesyen di sini semalam selepas mengaku bersalah merogol anak perempuannya beberapa kali sekitar Oktober lalu.

Salawati menjatuhkan hukuman tersebut selepas tertuduh yang berusia 53 tahun mengaku bersalah merogol anaknya yang berusia 16 tahun dan memerintahkan hukuman tersebut dijalankan bermula dari tarikh tangkapan dibuat iaitu pada 30 Oktober lalu.

Beliau berkata, perlakuan seperti itu adalah sesuatu yang tidak seharusnya dilakukan oleh seorang bapa terhadap anak kandungnya sendiri.

“Sebagai seorang bapa, kamu seharusnya melindungi anak sendiri dan bukannya merogolnya. Anak kamu juga mungkin akan mengalami trauma sepanjang hayatnya,” kata beliau.

Tertuduh yang hadir memakai kemeja kotak-kotak dan berseluar panjang bagaimanapun tidak menunjukkan sebarang reaksi ketika hukuman itu dijatuhkan.-Kosmo


0 Ulasan :

Catat Ulasan

Terima kasih kerana melawati blog ini. Terima kasih juga saya ucapkan, kerana memberikan ulasan dan kritikan membina. Segala saranan tersebut akan saya teliti dan dilaksanakan jika perlu. Selain itu juga, anda boleh menghantar email kepada saya yang beralamat rajabudaklestari@yahoo.com. Di sini juga, saya menegaskan bahawa, saya tidak akan bertanggungjawab jika ada ulasan-ulasan yang berunsur fitnah, hasutan, perkauman dan juga bahasa kesat. Sekian terima kasih