Presiden SSFC menambah cuka dalam luka ~ Pro Pas Blog

15 Oktober 2010

Home » » Presiden SSFC menambah cuka dalam luka

Presiden SSFC menambah cuka dalam luka

Bookmark and Share


1,000 penyokong Selangor batal ke KB



Tindakkan Presiden SSFC (penyokong Bola Sepak Selangor ) dikatakan dangkal dan tak cerdik kerana bukan cuba menjernihkan keadaan malah seperti menambah cuka ( Cuka Getah ) dlm luka yang parah. Katanya lagi SSFC Selangor membatalkan  hasrat untuk bertandang ke Kota Bharu kerana keadaan Stadium tidak selamat seperti di Tak Bai @ Naratiwat Thaliand yang sentiasa bergolak . SSFC sepatut  buat sidang media untuk mohon maaf kepada penyokong Kelantan atas tindakkan kurang ajar segelintir penyokong mereka yang memukul penyokong Kelantan sehingga diberitakan koma & hampir mati. Rata-rata penyokong Kelantan tidak berpuas hati dengan layanan Selangor FA dengan menempatkan penyokong Kelantan dalam keadaan posisi yang teruk  sedangkan banyak lagi ruang kosong dalam posisi  yang lebih baik dibiarkan begitu sahaja. SSFC selangor dilihat begitu angkuh semasa buat sidang media dengan berita TV3  (berat sebelah) sehingga menfitnah penyokong Kelantan dengan kenyataan penyokong Kelantan memukul penyokong mereka dengan teruk mengunakan botol arak sebagai senjata.

TV3 juga dikatakan begitu naif dalam mencari berita sehingga sukar membezakan fakta yang sebenar dengan kenyataan yang ditokok tambah.  Persoalannya disini , kenapa media tak kira surat khabar kerajaan @ media elektronik, kerajaan @ swasta dilihat sentiasa dalam posisi menyerang penyokong Kelantan @ Kelantan FA. Apakah ianya berkait rapat dengan politik ?? kenapa bola sepak Malaysia tidak boleh dipisahkan dengan politik?? Mana semangat sukan 1 Malaysia, jika Kelantan Fan @FA sering dianak tiri, dipinggir, pilih kasih dan sebagainya?? 

Jangan salahkan Kelantan Fan jika mereka mengamuk lagi ( harap x berlaku) sebab jawapanya ada pada media, FAM dan mereka2 yang bertanggungjawab menaikkan nama bola sepak Malaysia dimata dunia Khususnya rantau Asia Tenggara.....



10 Ulasan :

abe jak berkata... [Balas]

puak2 kelantan yg g tengok bola kat shah alam tu anak2 buah nuar musa.ni semua puak umno kelantan yang tak mau dok kelantan bawah tok guru.datang kl dan selangor jadi samseng.yang btino jadi gro.cuba tengok puak2 jantan n betino yang dok lepak kat2 shopping cmplx sekitar selangor n kl.kalau dengar btul2 percakapan diorang kluarla dialek klate....kalau g pusat2 hiburan spt pusat dangdut n karaoke pun slalu dengar gro kecek loghat klate...saya slalu g tempat2 ni buat gerakan pencegahan maksiat saya tahula...kadang2 malu dengan rakan sejawat dari negeri lain....

Tanpa Nama berkata... [Balas]

abe jak atas tuh.. sedak teh royat.. dgr kecek mcam kijo pencegah maksiat.. kecek guano gtu.. bkn sume pn hok lgu tu boh.. kecek mikir la cket.. rama jah hok molek dok sel dok luar nyo.. sero demo tu baik sngt doh ko.. kijo mcm molek doh.. tp kecek, clap2 blh jd fitnah doh tuh.. dlam Islam, fitnah tu berat lg dri membunuh.. kalu nk kecek, biar bijok.. UMNO ko, PAS ko.. bkn molek blako.. dlam rmai2.. nyo ad la hok brona nyo..

Raja Budak Lestari berkata... [Balas]

Pakat COPY blako sebar2 dlm blog puok2 kito...

Tanpa Nama berkata... [Balas]

patutla abe jak jadi pencegah maksiat jah..mentaliti rendoh, ado otak tuhe bagi guno molek, nok bekecek keno pikir dulu, tutur bia cermat..niat jd pencegoh maksiat tu sekadar nok tgk show free baik xpayoh la...

Tanpa Nama berkata... [Balas]

boooooooooooo...~~ meme nyo kelate ni ganah... dtg tmpat org buat jahanam barang.. c0nt0h mu tg0k sdiri final pialo mesia thn lepas.. tmpat sape bnyk berasappppppp????? x dpt di nafikn lagiii..... kelate darul naimmmmmmm.. ekekekekekekeke!

um student berkata... [Balas]

kpada abe jak,jgn ckp mnbbi buta....ak nk tnya kaw???knpa prlu kaw ngutuk tmpt sndri...wey,bkn suma owg klate cm2 r...cm tmpt ngaji ak,kbykn owg klate y mmegang jwtnkuasa y brkaitan agama kte...jdi,mne kbnrn anda brckp...klu stkat krja sbgai pncegah mksiat da bjet baik,bek xpyah kerja...nie luahan ank trg y bljar d ipta kt kota metropolitan.....

Tanpa Nama berkata... [Balas]

BLOG ORE UMNO KO NIH???

Tanpa Nama berkata... [Balas]

kepada nasir yunus... baso nak menegok bene basoh.. ore klate lebih bertamadun laaa... puwok klate g stadium laing bereh jah tahun ni... baso kelab xleh trimo kenyato'e.. seri pon merusuh... nok manage tepak dudok penyokong ccome pon xleh buat mmolek... puwok dio mulo lepa botol dulu nok kato kokre... buat provokasi bodo.. sajo padoh nahas... jadi presiden tp akal letok d ppalo lutut... ddeki ko klate x abih2... meme jenih x bertamadun...

Tanpa Nama berkata... [Balas]

Abe jak.. nok kecek tu kelih2 la jgk.. buke sumo lagu tu.. Tp bakpo Dmo ambik contoh tu nk royak cni? Acu dmo g IPTA di Malaysia ni.. dr Professor, DR, Dekan, Pensyarah skalipun penuh dgn Oghe kelate.. Acu Dmo g ita hok Nego kL ni.. Brapo ramai Ore kelate hok berjaya dgn Bungalow dan Keto Besar hasil Nego Ore Kelate ni.. Pah Dmo lagu mano? kwe malah nGato jah.. Kalu Dmo xtau, ni kwe nk Royak kebanyakan Pemimpin2 samada hok Kerajaan ko hok Pembangkang ko mest ado Ore Kelate.. Dmo kno ingat statement dmo tu bulih nyakiti hati Ramai Rakyat Kelate cni, jd Doh kato dmo tu Ustaz sgt laa.. apo hukum kalu kito nyakiti hati Oghe? Sebenarnya dmo telah Malukan seluruh Rakyat Kelate dgn statement berunsur Fitnah yg x jelas kesahihanyo. Mentaliti tu.. Baco buku skit gak.

Abe Mir berkata... [Balas]

AbeJak, kito cerito pasal bola ni tak payoh lah selit pasal politik, kalu abejak kijo berkaitan maksiat, kijo lah molek2 jange nok jadi tuke buka aib ore lain, nanti takut aib abejak and family pulak terbuka... agak2 pehe ko dop tu...

Catat Ulasan

Terima kasih kerana melawati blog ini. Terima kasih juga saya ucapkan, kerana memberikan ulasan dan kritikan membina. Segala saranan tersebut akan saya teliti dan dilaksanakan jika perlu. Selain itu juga, anda boleh menghantar email kepada saya yang beralamat rajabudaklestari@yahoo.com. Di sini juga, saya menegaskan bahawa, saya tidak akan bertanggungjawab jika ada ulasan-ulasan yang berunsur fitnah, hasutan, perkauman dan juga bahasa kesat. Sekian terima kasih